Scroll Top

OBAVIJESTšŸ“¢

OBAVIJESTšŸ“¢

FESTIVAL SLOBODE je događaj koji organizira građanska inicijativa “Prava i slobode”, koja je osnovana kao odgovor na aktualna zbivanja u koronakrizi kojima su građanima nametnute presedanske mjere ograničavanja temeljnih prava i sloboda. Cilj festivala je založiti se za očuvanje tekovina demokratskog druÅ”tva u kojemu se ne može tolerirati donoÅ”enje odluka na temeljima panike, propagande ili prepisivanja umjesto preispitivanja.

Festivalom se želi poručiti da inzistiramo na demokratskom druÅ”tvu ljudskih prava, sloboda, znanja, ljudske solidarnosti i međusobnog uvažavanja. Kao inicijativa namjeravamo ukazati na problematiku donoÅ”enja mjera kojima se suzbijaju ljudska prava i slobode, a koje mjere su bez jasnih i valjanih podloga u medicini, pravu, kao i općenitom postojanju ljudske vrste i ljudskog druÅ”tva. Također želimo jasno istaći kako se niti ljudsko zdravlje, niti fenomen druÅ”tva ne može i ne smije promatrati kroz vrlo usku prizmu jednog fenomena, te kako rjeÅ”enja kojima se mala vatra gasi velikom poplavom stvaraju mnogo veću Å”tetu od dobrobiti.

Ujedno, nećemo se baviti ni osudama, ni podjelama, razumijemo sve koji potpuno vjeruju svakoj odluci koja se donese, ili svakoj vijesti koja se putem glavnostrujaÅ”kih medija plasira, međutim želimo ukazati kako je naÅ”e zdravlje fenomen na psihičkoj, fizičkoj i mentalnoj, a ne samo na koronarazini. Novonormalno ne prihvaćamo normalnim i želimo ukazati kako postoje i druge vijesti osim onih koje nam se serviraju, i kako od naÅ”ih prava i sloboda nećemo odustati.

Festival je svečanost svih ljudi jer sloboda i ljudska prava odnose se na sve ljude i svi su dobrodoŔli.

Na Festivalu su svoje govore potvrdili:

– Anita Å upe, u ime Inicijative ā€žPrava i slobodeā€œ

– Ivan Pokupec, aktivist za ljudska prava i slobode

– Velimir PonoÅ”, kolumnist portala Logično
_______________________________________

IMAMO SLOBODU

IMAMO LJUDSKA PRAVA

IMAMO SLOBODU MIÅ LJENJA I GOVORA

https://www.facebook.com/events/924878781349461/

#FestivalSlobode

Leave a comment