Scroll Top

Popis koordinatora za Festival Slobode

Festival slobode je manifestacija koja će se održati u subotu, 5.rujna 2020. u Zagrebu na Trgu bana Jelačića s početkom u 17.00 h.

Festival je nastao kao odgovor na aktualna zbivanja u proteklih nekoliko mjeseci, od trenutka  proglašenja pandemije bolesti COVID-19, tijekom kojih smo svjedočili nametanju presedanskih mjera kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode.
Cilj festivala je založiti se za očuvanje tekovina demokratskog društva u kojemu se ne može tolerirati donošenje odluka na temeljima panike i propagande ili prepisivanja umjesto preispitivanja. Festivalom se želi poručiti da inzistiramo na zadržavanju ljudskih prava, sloboda, znanja, solidarnosti i međusobnog uvažavanja. Želimo naglasiti da je naše zdravlje fenomen na psihičkoj, fizičkoj i mentalnoj, a ne samo na koronarazini.
Festival je zamišljen kao događaj na kojemu će o raznim aspektima korona krize govoriti nekoliko govornika, dok je glazbeni domaćin poznati hrvatski glazbenik Tony Cetinski koji će nastupati u ulozi DJ-a.
Od govornika svoje sudjelovanje su potvrdili Anita Šupe i Suzana Peša Vučković u ime Inicijative „Prava i slobode“, prof. Ivan Pokupec, aktivist za ljudska prava i slobode, te Velimir Ponoš, kolumnist portala Logično. U pripremi su i gosti iznenađenja – govornici i glazbeni umjetnici.
Također, u prijepodnevnim satima planiran je obilazak nekoliko domova za starije i nemoćne osobe turističkim autobusom s glazbenom pratnjom, kojom prilikom ćemo štićenike zamoliti da otvore svoje prozore i balkone kako bismo im prenijeli poruku da nisu zaboravljeni i kako bismo ih razvedrili glazbom i porukama ohrabrenja.
Organizator Festivala je Inicijativa „Prava i slobode“ koja u svome djelovanju namjerava ukazivati na problematiku donošenja mjera kojima se suzbijaju ljudska prava i slobode, a koje su donesene bez jasnih i valjanih podloga u medicini, pravu, kao i općenitom postojanju ljudske vrste i ljudskog društva.
Ciljevi Inicijative primarno su edukacija i informiranje zainteresirane javnosti o navedenoj problematici, kao i širenje spoznaje o tome da u ovim turbulentnim vremenima nitko od nas nije sam te da smo jedni drugima podrška. Festival će ujedno biti prilika i za upoznavanje javnosti s radom i planiranim aktivnostima ove Inicijative.
Za dolazak na Festival organiziran je prijevoz autobusima iz Dubrovnika, Makarske, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Umaga,Rovinja, Poreča, te Osijeka, Đakova, Našica, Vukovara, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda i Požege. Informacije o prijevozu te kontakti koordinatora nalaze se na FB stranici Festival slobode (festival.slobode.hrvatska), kao i na poveznici:
 
Ovo je svečanost svih ljudi i svi su dobrodošli!
Koordinatori u organizaciji putovanja iz gradova:

#FestivalSlobode

Related Posts

Leave a comment